Hur du bygger din egen billiga golfsimulator hemma!

Golfsimulator med launch monitor
Många har drömt om att kunna stå och slå i vår alldeles egen golfsimulator hemma. Verkligheten är att en golfsimulator brukat kosta mellan 174.995 kr och 204.995 kr (TrackMan 4), och kan nästan bara nås genom golfcenter som Indoor Golf Group. Nu har du chansen att förverkliga din dröm om din egna golfsimulator från 4.599 kr istället för 174.995 kr. I denna artikel diskuterar vi hur du bygger dina drömmars golfsimulator till lägsta möjliga pris.

Färdiga golfsimulator lösningar

Vi har hittat tre riktigt prisvärda lösningar för en golfsimulator hemma. Alla dessa tre simulatorpaket kommer med launch monitor, matta och nät. De tre nedanstående paketen är ett förmånligt och enkelt sätt att förverkliga drömmen om en golfsimulator hemma!

Bäst launch monitor

Rapsodo MLM2 inklusive golfnät & golfmatta

Den bästa billiga golfsimualtorn hemma

Detta färdiga simulatorpaket inkluderar:

– Rapsodo MLM2 Pro Launch Monitor

– Haack Driving Golfnät

– Orlimar Golf Mat 90 x 150 cm

Snabb & enkel

Garmin Approach R10 inklusive golfnät & golfmatta

Garmin R10 Golfsimulator hemma

Detta färdiga simulatorpaket inkluderar:

– Garmin Approach R10 Launch Monitor

– OneSwing Driving Golfnät

– Golfmatta 90 x 150 cm

Billigaste golfsimulatorn

Optishot 2 inklusive golfnät & golfmatta

Optishot 2 Golfsimulator hemma

Detta färdiga simulatorpaket inkluderar:

– OptiShot2 Golf Simulator

– Super Sized Driving Net

– Orlimar Golfmatta specialanpassad för Optishot 90 x 150 cm

Kompletta premiumlösningar för en golfsimulator hemma

Vi har även hittat tre riktigt bra men dyra lösningar för en golfsimulator hemma. Alla dessa tre simulatorpaket kommer med en high-end launch monitor, matta och ett nät som man kan projicera på. Du har även större valmöjlighet gällande måtten på dessa premiumalternativ. 

Bäst launch monitor

Full Swing simulatorpaket

FullSwing bästa simulatorn golf

Detta färdiga simulatorpaket inkluderar:

– Full Swing Launch Monitor

– SimBox

– Golfmatta

Innovativ svinganalys

Golfzon Wave simulatorpaket

Golfzon Wave golfsimulator hemma

Detta färdiga simulatorpaket inkluderar:

– Golfzon Wave Simulator & Launch Monitor

– SimBox

– Golfmatta

Prisvärdaste premiumpaketet

SkyTrak+ simulatorpaket

SkyTrak+ premium golfsimualtor

Detta färdiga simulatorpaket inkluderar:

– SkyTrak+ Launch Monitor

– SimBox

– Golfmatta

Bygga din egen golfsimulator

Hur bygger man egentligen en golfsimulator? Du kan antingen välja att köpa hem de enskilda produkterna individuellt, alltså golfmattan, slagnätet och själva slagmätaren. Det andra alternativet är att köpa ett färdigt paket innehållande alla delar som behövs för att komma igång med en egen simulator hemma.

Det finns både för- och nackdelar med de olika alternativen. Att köpa de olika produkterna individuellt gör att du kan välja den kombination som du önskar själv – t.ex. en specifik golfmatta, ett extra stort slagnät och den senaste slagmätaren. Å andra sidan är det ofta mer ekonomiskt lönsamt att köpa ett färdigt paket och man kan vara säker på att de fungerar tillsammans.

Designa golfsimulator

Du har antagligen sett snygga väl designade golfsimulatorer, såsom den på bilden nedan. Hur bygger man då en sådan? Ja, det är lite av en annan historia då det snarare kräver hantverksarbete, vilket vi tyvärr inte är experter på. För att bygga en golfsimulator som nedan behövs dock ett annat typ av golfnät, t.ex. SimBox Golf Simulator Enclosure. På impact skärmen kan man då projicera golfspelet via en projektor. De golfmattor vi skrivit om fungerar dock alldeles utmärkt till en sådan simulator, och även en av de launch monitors vi skrivit om i denna artikel.

Väldesignad golfsimulator

Val av slagmätare/simulator för hemma golfsimulator

Det finns tre stycken olika launch monitors som vi rekommenderar i den lägre prisklassen. De är inga Trackmans, men vissa har faktiskt förvånansvärt god precision! De olika alternativen är OptiShot2, Rapsodo MLM2 och Garmin Approach R10.

Hur fungerar OptiShot2 Golfsimulator?

När du installerat din golfsimulator färdigt så är det nu dags att börja slå golfbollar. Hur kan det golfslag som du precis drog i duken hamna på din skärm i form av ett fullt golfslag med en visualisering av bollflykten, tillsammans med direkt feedback i form av mätning av hastigheten du svingar med och vinkeln av din svingbana bland annat? OptiShot2 använder sig av 16 precisionsinställda, höghastighets (48 MHz) infraröda sensorer som mäter av din sving. Varje sensor är kalibrerad att mäta dina klubbor innan, under, och efter bollträffen. Du får konkret och tydlig feedback då dina slag visar sig direkt i din mobil/surfplatta.

Hur fungerar Rapsodo MLM2 Launch Monitor?

Rapsodo MLM2 Launch Monitor är en bärbar enhet som används för att mäta och analysera golfslag. Den använder sig av avancerad sensorteknik för att ge spelare och tränare detaljerad information om sina slag.

Hur fungerar Garmin Approach R10?

Garmin Approach R10 använder radarteknologi för att analysera parametrar som klubbens bana, uppskjutningsvinkel, bollhastighet och uppskattade avstånd och riktning. Radarsensorerna spårar rörelsen hos golfbollen och klubban. Radarn skickar ut signaler och mäter tiden det tar för signalerna att studsa tillbaka efter att ha träffat ett objekt, vilket möjliggör beräkning av olika parametrar.

Val av golfnät för golfsimulator hemma

Det särklass viktigaste för ett golfnät är att den inte går sönder. Skulle den gå sönder inomhus kan den krossa fönster, TV etc., men även utomhus kan det utgöra en fara för både människor och materiella saker som bilar. Vi har själva haft erfarenhet av billiga golfnät från Amazon som golfbollarna flugit över och igenom nätet. Det är därför att rekommendera att kosta på sig ett slagnät av kvalitet.

The Haack Golfnät

Detta är ett golfnät att lita på. Anledningen är att de är så säkra på att deras produkt klarar av mycket träning så att de har livstids garanti. Golfnätet är utvecklat tillsammans medPGA-tränaren Chris Haack.

Storlek: Bredd 10 fot, höjd 7 fot & djup 3 fot.

Golfnät för simulator golf

Val av golfmatta till golfsimulator hemma

Det finns många olika golfmattor som säljs för hemmabruk, men de kan skilja sig markant. Listan på faktorer man måste hålla koll på är lång!

  • Om du ska använda golfmattan inomhus måste du köpa en matta som är tillräckligt tjock så att den inte skadar golvet. Risken med att köpa en för tunn är att det kan komma att skapas märken, då golfklubban har en väldigt hög fart.
  • Se även till att storleken på mattan är tillräcklig för att kunna slå med en driver. Det finns flera olika golfmattor som endast är anpassade för slag med järnklubbor, och du kommer då behöva stå med ena foten utanför mattan vid slag med driver.
  • Säkerställ dig att golfmattan är mjuk! En hård matta kommer att skada dina handleder, eftersom du träffar ned i mattan med en väldigt hög hastighet. Vi har själv varit med om hur hårda mattor kan skada kroppen, så var vaksamma. Extra viktigt är det när du lägger en matta på ett hårt underlag, såsom sten.
  • Finns det möjlighet för peg? Konstigt nog finns det mattor utan utrymme för att kunna sätta ned en peg…
  • Vissa slagmätare som Optishot kräver speciella slagmattor som är utformade efter simulatorn. Det säljs dock speciella mattor för Optishot och det simulatorpaket som säljs med en Optishot innehar en anpassad matta.

Golfmatta Pro 100 x 150 cm

Golfmattan är en liknande som man har på rangen. Den är stor som i sin tur möjliggör slag med driver (på vissa mindre får man inte plats med båda fötterna när man ska slå med drivern). Den har även hål i hörnen för att få plats med peggar för driver träning, en stor bonus för oss på Enklaregolf som tror på att slå långt med drivern är en av många nycklar till att skjuta låga scorer.

Vad kostar en golfsimulator för hemmet?

Föreställningen om att en golfsimulator måste kosta 200 000 kr är föråldrad. En launch monitor kan kosta så lite som 3000 kr, men sedan krävs en golfmatta och ett golfnät. En billig golfsimulator hemma landar ungefär på 8000 kr, vilket är med launch monitor, matta och nät inräknat. De golfsimulator paket vi inledningsvis skrev om ligger just i denna låga prisklass och är ett prisvärt sätt att bygga en golfsimulator hemma. De dyrare premiumalternativen är ett par tiotusen kronor dyrare.

Spela på virtuella golfbanor hemma

Många av dessa billiga launch monitors erbjuder möjligheten att spela på virtuella golfbanor. Garmin R10 tillåter till exempel dig och tre andra golfare att spela på hela 42 000 golfbanor. Du kan också spela golftävlingar mot andra golfare genom din golfsimulator. Dessa funktioner nås mot en månadsavgift, men några golfbanor är ofta inkluderade. Detta är en perfekt chans för dig att spela St. Andrews eller Pebble Beach!

Slutsats – Golfsimulator hemma

Det är nya tider och att skaffa dig en golfsimulator handlar inte om hundratusentals kronor längre, faktum är att det inte ens handlar om tiotals tusen kronor. Vi på Enklaregolf anser detta vara en av vinterns hetaste deals, och en fantastiskt bra möjlighet till att tjuvträna under vintern, samtidigt som du har kul. Kan det vara så att din första runda på året blir en sänkningsrunda efter all vinterträning? Det finns bara ett sätt att ta reda på det och vår slutsats är att detta kan mycket väl vara en av de bästa investeringarna du kan göra för din golf under vintertid.