Bästa Golfkikaren 2024 – Bäst i Test

Bästa Golfkikare Bäst i Test
En golfkikare är ett måste om man vill ta nästa steg mot ett lägre handicap. Det finns många fördelar med att ha en golfkikare, t.ex. att man blir mer konsekvent i sitt spel och lämnar mindre åt slumpen. Antalet golfkikare på marknaden är hög och det kan vara svårt att välja… Vi har därför undersökt många olika golfkikare och skapat denna bäst i test köpguide.

Slutsats – de bästa golfkikarna 2024

Mest Prisvärd

Caddytek TP Rangefinder

Bästa golfkikare från bäst i test

Prisvärt alternativ med många goda egenskaper!

Generellt Bäst

Blue Tees Serie 3 Golfkikare

Generellt bästa golfkikare

Goda grundläggande egenskaper & tilltalande.

Bästa Dyra

Garmin Approach Z82

Garmin Z82 bästa premium

Högre pris men med de bästa egenskaper!

Pinfinder Mini Golfkikare

PinFinder Mini Magnetic

Plats 4
Zoom Focus Avståndsmätare golf

Zoom Focus S Avståndsmätare

Plats 5
Alla orkar naturligtvis inte läsa denna långa artikel… Vi har därför ovan rangordnat samtliga golfkikare som var med i vår undersökning. Vill du lära dig mer om någon specifik kikare är det bara att scrolla vidare, då vi beskriver och utvärderar respektive golfkikare.

Beskrivning och utvärdering av samtliga golfkikare

1. Caddytek TP Rangefinder

Beskrivning av golfkikare

Caddytek TP Rangefinder är den billigare varianten av Caddytek kikarna i denna undersökning. Den har både slopefunktion och “flagseeking” som underlättar att träffa flaggan. Det går enkelt att stänga av slopefunktionen om man så önskar. Golfkikaren kan mäta avstånd upp till 1100 meter, men fungerar upp till 320 meter på en golfflagga. Precisionen är på +-1 meter.

Utvärdering och analys av avståndsmätare golf

Denna golfkikare är mycket bra i förhållande till sitt låga pris. Du får alla nödvändiga funktioner och lite till med Caddytek TP Rangefinder. Den har som sagt slopefunktion och “flagseeking”, vilket är mycket användbart. Precisionen är helt klart tillräcklig på +-1 meter och den kan mäta upp till 1100 meter. Kort och gott, en bra golfkikare till ett bra pris.
Bästa golfkikare från bäst i test

2. Blue Tees Serie 3 Golfkikare

Beskrivning av golfkikare

Blue Tees Serie 3 kommer med en “Pin Lock” funktion som använder sig av vibration och visuell bekräftelse när man träffar flaggan. Den har även slopefunktion som man kan aktivera och avaktivera. Dess räckvidd är upp till 800 meter. Designen är tilltalande och materialvalet har prioriterats. Golfkikaren kommer med en premiumfodral som är vattentätt. Till sist är den även kompakt och lätt!

Utvärdering och analys av avståndsmätare golf

Golfkikaren Blue Tees Serie 3 kan sammanfattas som snabb, exakt och enkel att använda. Den har extremt bra precision och kan mäta upp till hela 800 meter. Dess “Pin Lock” funktion gör det enklare att få måttet till flaggan och slopefunktionen tar hänsyn till lutningen. Golfkikaren kommer även i en premiumfodral som är vattentätt. Designen på både fodralet och kikaren är bland det snyggaste som finns på marknaden, enligt oss. Blue Tees har tänkt på det mesta och utvecklat en bra och snygg golfkikare som kommer till ett medelhögt pris.
Generellt bästa golfkikare

3. Garmin Approach Z82

Beskrivning av golfkikare

När du slår på Garmin Approach Z82 och tittar igenom ”scopet” ser du en 2D-färgkarta över golfbanan. Garmin Approach Z82 fungerar precis som din vanliga golf GPS-enhet. Den länkar till GPS-satelliter för att automatiskt avgöra vilken bana du är på. Den kommer förladdad med 41 000 bankkort från hela världen.

Golfkikaren har en pin-lock-funktion som hjälper dig att träffa flaggan enklare. Avståndsmätaren har även en Green View funktion som låter dig se formen på greenen och talar om för dig avståndet till framsidan, baksidan och mitten av greenen. Garmin Approach Z82 kan även anslutas till din smartphone via Garmin Golf-appen för att ge dig information om vindhastighet och riktning. Golfkikaren är ergonomiskt utformad för att passa perfekt i din hand.

Utvärdering och analys av avståndsmätare golf

Denna golfkikare är helt otrolig med alla dess funktioner och är varje golfares dröm verktyg. Vi är verkligen imponerade över vad Garmin har utvecklat! Den får helt klart högsta betyg gällande dess funktioner, men dess pris avskräcker oss. För vår del är det orimligt att spendera 7000kr på en golfkikare oavsett funktionerna.
Garmin Z82 bästa premium

4. PinFinder Mini Magnetic

Beskrivning av golfkikare

PinFinder Mini Magnetic kan vara den minsta golfkikaren på marknaden. Den är så liten att den får plats i din ficka, men den kan även hängas upp via magnetism eller i ett fodral. På grund av sin storlek väger den endast 121 gram. Golfkikaren kan mäta upp till 1000 meter och har en precision på +-0,5 meter. Den har även slopefunktion och en reaktionstid på ynka 0,2 sekunder.

Utvärdering och analys av avståndsmätare golf

Denna golfkikare är attraktiv för dig som vill ha en liten golfkikare med de grundläggande funktionerna. Den är förvånansvärt bra för att vara så liten, med sin precision inom en halv meter. Den går även att hänga upp på bagen med magnetism, till skillnad från många andra golfkikare. Vill du ha en liten och billig golfkikare är detta alternativ mycket spännande!
Pinfinder Mini Golfkikare

5. Zoom Focus S Avståndmätare

Beskrivning av golfkikare

Golfkikaren Zoom Focus S Rangefinder vibrerar lätt när man träffar flaggan med laserstrålen. Denna golfkikare har också en slopefunktion som kan stängas av vid tävling. Designen på avståndsmätaren har utvecklats för att vara så enkel att använda som möjligt.

Utvärdering och analys av avståndsmätare golf

Zoom Focus S är en mycket prisvärd golfkikare. Den ger precisa mått till flaggan, har både slope– och pinfinderfunktion. Golfkikaren kommer till ett mycket lågt pris och är därför mycket intressant för den som söker en billig golfkikare!
Zoom Focus Avståndsmätare golf

Guide - Köpa Golfkikare 2024

Golfkikare eller Golfklocka?

En golfkikare är det verktyg som ger dig det mest exakta måttet till flaggan. En golfklocka ger inte en lika precis siffra, då den mäter till mitten av green. Å andra sidan, ger en golfklocka dig avståndet till framkant och bakkant, vilket en vanlig golfkikare inte gör. Det finns dock golfkikare i den högre prisklassen som även ger dig avstånd till framkant och bakkant.

En golfklocka fungerar ofta även som banguide där man kan få avstånd till olika hinder. Du kan med andra ord planera golfslagen, så att du kan undvika hinder på golfbanan. Det gör inte en vanlig golfkikare, men Garmin Approach Z82 ger faktiskt en hindervy. En golfklocka är dock generellt smidigare, då den integrerar både avstånd och banguide.

Personligen har jag valt att endast spela med en golfkikare, och ingen golfklocka. Jag är ute efter det exakta måttet till flaggan, vilket en golfkikare ger mig. Spelet planerar jag med en gammal hederlig vanlig banguide. När du väljer, tänk på vad som är viktigast: exakt avstånd eller smidighet.

Bästa prisklassen för golfkikare

Vi har valt att presentera golfkikare i alla prisklasser: från ca. 1500 kr till 7000 kr. Från vilken prisklass bör du då välja din golfkikare? Det beror på vilka funktioner du önskar att inneha på din golfkikare. Påståendet ”desto dyrare, desto mer exakt” stämmer faktiskt för det mesta när det gäller avståndsmätare, men ärligt talat spelar en meter hit och dit ingen roll. Personligen har jag en golfkikare för cirka 1800 kr och är mycket nöjd. Jag hade aldrig köpt en golfkikare för 7000 kr, eftersom jag inte behöver alla avancerade funktioner, då man inte får använda dem på tävling.

Min rekommendation är att inte köpa en golfkikare för 7000 kr! De i den högre prisklassen är absolut bättre med fler funktioner och är extremt precisa, men inte är det värt 7000 kr. Känner du verkligen att du vill ha till exempel Garmin Approach Z82, kommer du naturligtvis bli nöjd, men lite väl dyr enligt min smak. Jag har +2 i handicap och är mycket nöjd med min ”billiga” golfkikare!

Golfkikare Bild

Slopefunktion

Det finns golfkikare som har en så kallad slopefunktion. Det betyder att den tar höjdskillnaden i beaktande, och räknar ut det faktiska avståndet golfslaget spelas som. Har du en golfkikare som inte gör det, får du subtrahera höjdskillnaden själv. Att ha en golfkikare med slopefunktion kan underlätta och göra det enklare att komma nära pinnarna.

Får man använda golfkikare vid tävling?

De stora tävlingarna på proffstourena tillåter inte spelarna att använda avståndsmätare. De flesta amatörtävlingarna, om inte alla, tillåter spelarna att använda golfkikare. Du kan dock behöva stänga av vissa funktioner på golfkikaren, så som slopefunktionen om din kikare innehar en sådan funktion. Det är dock alltid bra att läsa reglerna inför din specifika tävling, så att du slipper onödiga pliktslag.

Fördelar med golfkikare

Det finns flera fördelar med att använda en avståndsmätare när du spelar golf. Genom att få reda på exakta avstånd till flaggan och olika hinder kan du välja den mest lämpliga golfklubban. Du kommer även med tiden få en uppfattning om hur långt du slår respektive golfklubba. Det blir även lättare att attackera flaggan på wedge- och järnslag, då du har exakt koll på hur långt du ska slå bollen. Ditt golfspel kommer med andra ord utvecklas till att bli mer konsekvent med en golfkikare. Inga fler slag som flyger över green på grund av en feluppfattning av avståndet till hålet!

Sammanfattning - Golfkikare test 2024

Vi har nu undersökt många av de golfkikarna som finns tillgängliga på marknaden. Kontentan är att de billigare kikarna är bra och passar de flesta golfarna. Nedan ser du de bästa golfkikarna 2024 rangordnade från bäst till sämst:

  1. Caddytek TP Rangefinder
  2. Blue Tees Serie 3
  3. Garmin Approach Z82
  4. PinFinder Mini Magnetic
  5. Zoom Focus S Rangefinder

Gillade du denna artikel?

Dela
Dela

Golfcitat

"There is no such thing as a natural touch. Touch is something you create by hitting millions of golf balls."

Handplockade relaterade artiklar

Bäst i Test Golf Resefodral

Bästa Golf Resefodralen 2024 - Bäst i Test

Det är tyvärr inte helt osannolikt med skadade golfklubbor efter en flygresa. Som tur har vi undersökt diverse resefodral och kunnat välja ut de allra bästa golf resefodralen.

Bästa Puttingmattan 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Visste du att nästan 40% av dina slag är puttar? En puttingmatta är det perfekta träningsredskapet för alla golfare som önskar att förbättra puttningen.