Bästa Golfvagnarna 2024 - Bäst i Test

Bästa Golfvagnarna 2024 - Bäst i Test

Det finns många golfvagnar att välja på! De flesta blir ganska kompakta när du fällt ihop den, men olika vagnar har olika egenskaper. Vi har idag valt fram några av de bästa golfvagnarna och skrivit ut dess specifikationer. Tanken är att hjälpa dig på vägen och ge inspiration till valet av golfvagn. Dessutom har vi skrivit en slutsats om vilka golfvagnar vi tror är bäst för den generella golfaren.

Hoppas att artikeln hjälper dig att välja en bra golfvagn som överensstämmer med dina preferenser!

Slutsats - De Bästa Golfvagnarna 2024

Valet av golfvagn beror mycket på vilka funktionaliteter du önskar och vilket pris du är villig att betala. Vi har nedan kategoriserat golfvagnar från ett till fem stjärnor, där vi tagit hänsyn till pris och funktionalitet. Dessa golfvagnar är alla bra, men vissa lite bättre… Hoppas du finner den rätta golfvagnen för dig!

För mer detaljerad information om respektive golfvagn, läs hela artikeln.

Generellt Bäst

BIG MAX Autofold

BIG MAX Autofold - Golfvagn Bäst i test

Mycket bra golfvagn med automatisk ihop vikning.

Mest Prisvärd

Caddytek 15.3 V2

Caddytek 15.3 V2 - Billig golfvagn

Den billigaste, men även bra egenskaper.

Mycket Populär

Motocaddy Trolley

Motocaddy Trolley Bästa Golfvagn

Kompakt och smidig med generös förvaring.

BIG MAX Autofold FF Premium Vagn Golf

BIG MAX Autofold FF

Plats 4
Plats 5
Caddytek Explorer V8 - Fyrhjulig Golfvagn

Caddytek Explorer V8

Plats 6
Sämst

Köpguide - att tänka på vid köp av golfvagn

Vi ska i denna sektion av artikeln redogöra för vad man bör tänka på vid köp av en golfvagn. 

Typ av golfvagn: elektrisk eller manuell

Frågan om huruvida man bör köpa en elektrisk golfvagn eller inte, kan framstå som svår för somliga. Vårt tips är att köpa en manuell golfvagn så länge man inte har svårigheter att dra den. Du sparar dels mycket pengar, dels är det inte så stor skillnad. En elektrisk golfvagn kräver underhåll på ett annat sätt – t.ex. ladda och underhålla batterier. Om du inte känner att en elektrisk golfvagn är ett måste, rekommenderar vi dig en vanlig golfvagn.

Funktioner och tillbehör för golfvagn

Golfvagnar kommer med olika funktioner. Vissa har fotbroms och andra handbroms och enligt oss är handbroms att föredra. Något som är bekvämt är att ha ett lättillgängligt fack för scorekort, bollar, telefon och peggar. Det är även bekvämt med en förvaringsplats för en vattenflaska. Därtill är det en räddare i nöden med en paraplyhållare vid regn. Det går ofta att köpa till olika tillbehör till din golfvagn, t.ex. kylväska eller sittplanka.

Pris och kvalitet på en golfvagn

Billigare produkter innehar ofta något sämre kvalitet, men det betyder inte att du ska köpa den dyraste golfvagnen. Vår undersökning har visat att du får den bästa golfvagnen i förhållande till kostnad runt 3 000 kronor. Big Max är ett varumärke som är känt för sin kvalité och innehar goda garantier. 

Beskrivning och utvärdering av de bästa golfvagnarna 2024 - Bäst i Test

BIG MAX Autofold X

Beskrivning av golfvagn

Big MAX Autofold X har teknologi som möjliggör automatisk ihopvikning – en enda handrörelse räcker! När den är ihopfälld blir den kompakt och utrymmesbesparande. Golfvagnen har en modern och elegant design med god stabilitet. Den har även kringprodukter – till exempel justerbara bagstöd, väskhållare och plats för nödvändigheter som flaskor, golfbollar och peggar. Dessutom kan du även montera många olika vagntillbehör till Autofold X – till exempel paraplyhållare och kylväska.

Utvärdering av golfvagn

+  Smidig och snabb automatisk upp och ihop vikning

+  Modern och elegant

+  Finns gott om utrymme för ytterligare förvaring genom väskhållaren

–  Fotbromsen är inte optimal

BIG MAX Autofold - Golfvagn Bäst i test

Caddytek 15.3 V2

Beskrivning av golfvagn

CaddyLite 15.3 är en snygg och minimalistisk golfvagn med tre kullagerhjul. Den väger lite och har kompakta dimensioner, vilket gör den både smidig att dra på golfbanan och att lasta in i bilen. Golfvagnen kommer med gott om plats för dina personliga föremål och golftillbehör – till exempel vagnen dryckeshållare, förvaringsbox, paraplyhållare och mobiltelefon/GPS-hållare. Den har såklart en broms, men notera att det är en fotbroms.

Utvärdering av golfvagn

+ Bra förvaringsutrymme

+ Väger lite

+ En av de billigaste golfvagnarna på marknaden

– Bromsen har fått negativt kritik

Caddytek 15.3 V2 - Billig golfvagn

Motocaddy Cube Trolley

Beskrivning av golfvagn

MotoCaddy är kända för sina elvagnar, men de har nu tagit fram Motocaddy Cube Trolley! Golfvagen är kompakt och smidig med sina 3 hjul. När du fäller ihop vagnen med deras enkla tvåstegssystem blir den kompakt. Vagnen har plats för mycket tillbehör genom sitt lagringsnät under handtaget, förvaringsfack, bollförvaring, scorekortshållare och dryckeshållare. Vagnen har även fotbroms, perfekt då du väljer att parkera vagnen. Det går även att justera vagnen – till exempel handtagshöjden och bagstand.

Utvärdering av golfvagn

+ Kompakt och lätt när den är nedfälld

+ Simpel att veckla ut

+ Enkel att dra, även på kuperade golfbanor

+ Erbjuder generös förvaring

– Den lätta vikten gör vagnen något instabil

Motocaddy Trolley Bästa Golfvagn

BIG MAX Autofold FF

Beskrivning av golfvagn

Big MAX Autofold FF är en gedigen golfvagn som blivit utmärkt i Golf Digest Editors’ Choice Award – alltså en av de bästa golfvagnarna! Designen fokuserar på komfort och stabilitet. Upp och ihop fällning går på bara några sekunder och detta utan någon nödvändig större kraft. Den blir dessutom kompakt, vilket gör att du sparar utrymme hemma och i bilen. Den prisbelönta vagnen kommer även med en genomtänkt organiseringspanel för dina peggar, bollar och andra tillbehör. Det går dessutom att köpa till ännu fler tillbehör som paraplyhållare, nätpåsar, regnskydd och förvaringskrokar.

Utvärdering av golfvagn

+ Mycket kompakt och den blir platt när den är ihop fälld

+ Stabil konstruktion

+ Mycket enkel och snabb upp och ihop fällning

+ Bra rullning i golfvagnen

BIG MAX Autofold FF Premium Vagn Golf

BagBoy Compact 3

Beskrivning av golfvagn

BagBot Compact 3 är en lättviktad golfvagn som är snabb att montera och demontera. Du kan naturligtvis lätt justera höjden på handtaget, så att den passar perfekt för just dig! Golfvagnen har plats för förvaring genom en förvaringsbox, mobilhållare och dryckeshållare. Det går även att ta av hjulen, vilket gör att den kan bli mycket liten under transport. Vagnen har handbroms.

Utvärdering av golfvagn

+ Golfvagnen har handbroms

+ Underhållsfria and problemfria hjul

+ Stabil fästning av golfbagen

– Framhjulet är svår att svänga

BagBoy Compact 3 - Golfvagn

Caddytek Explorer V8

Beskrivning av golfvagn

Caddytek Explorer V8 är en fyrhjuls golfvagn med enkel upp- och ihop fällning. Den har många goda grundläggande funktioner som sina 10,5″ bakre och 9,5″ främre kullagerhjul, vilket gör att den rullar fint i gräset. Golfvagnen är även utrustad med allt det viktiga som paraplyhållare, scorekortshållare med förvaringsfack, dryckeshållare och nätkorg. De allra flesta storlekarna på bagar fungerar utmärkt till denna golfvagn.

Utvärdering av golfvagn

+ Lätt att fälla ut och ihop

+ Väger lite

+ Mycket förvaringsutrymme för golftillbehör

– Sämre svängradie än en 3 hjulig vagn

Caddytek Explorer V8 - Fyrhjulig Golfvagn

Axglo TriLite 3

Beskrivning av golfvagn

Axglo TriLite 3 är enkel att fälla upp och ihop. Golfvagnens design gör att den endast väger strax över 5 kg. Du har dock gott om plast för dina tillbehör med vagnens scorekortshållare, dryckeshållare och förvaringsboxen. De har även försökt anpassa vagnen så att den ska kunna hushålla alla bagar bra. Att tilläga så finns handbroms – många gillar det bättre än fotbroms.

Utvärdering av golfvagn

+ Handbroms finns

+ Erbjuder generös förvaring

– Dryckeshållaren är något i vägen när man tar ut golfklubborna

– Uppbygganden verkar inte så stabil

Axglo TriLite 3 Golfvagn 2024

Sammanfattning - Golfvagn Bäst i Test 2024

Vi på Enklaregolf.se hoppas innerligt att vi hjälp dig att hitta den rätta golfvagnen, och om inte annat gett dig inspiration för vidare sökande efter den perfekta! Den bästa golfvagnen enligt oss är: BIG MAX Autofold.