Bästa Nybörjarseten Golf Herr & Dam 2024 – Bäst i Test

Bästa Nybörjarseten Golf Herr & Dam 2024 – Bäst i Test

Vi ska i denna artikel undersöka och jämföra några mycket passande golfset för nybörjare, såväl för herr som dam, samt höger- och vänstergolfare. Utöver det redogör vi utförligt vad man bör tänka vid köp av golf nybörjarset.

Golf kan betraktas som dyrt – men så är oftast inte fallet. Vi ska idag redogöra för olika prisvärda alternativ på nybörjarset golf. Nybörjarseten i artikeln börjar från runt 2.000 kronor, vilka inkluderar allt du behöver för att börja spela golf.

Vad är det då man behöver när man ska börja spela golf? Jo, när det är dags att börja spela golf behövs först av allt golfklubbor och bag. Som tur är så finns färdiga nybörjarset där både golfklubbor och bag säljs tillsammans! Låt oss undersöka de mest prisvärda och bästa golfseten för nybörjare år 2024. Artikeln innehåller även en köpguide som besvarar alla möjliga frågor som är bra att få svar på inför inköpet av sitt första golfset!

De bästa nybörjarseten golf för herrar 2024

Betyget baserar på varje nybörjarsets funktioner, antal klubbor och pris. Om du inte vet om du skall ha höger- eller vänsterklubbor kan du läsa om det här: Höger eller vänster golfset? För mer detaljerad information om varje nybörjarset, var god läs hela artikeln.

Plats 1

OneSwing Halvset

OneSwing Halvset Nybörjare Golf Bäst i test

Det mest prisvärda nybörjarsetet!

Plats 2

Wilson SGI Halvset

Wilson SGI Bästa Nybörjarset Golf

Nybörjarvänligt och prisvärt alternativ. 

Plats 3

Wilson 1200 TPX Helset

Wilson Fullset Golf Nybörjareset

Komplett och prisvärt nybörjarset.

Plats 4
Cobra Nybörjarset Golf

Cobra Fly XL Golfpaket

Plats 5
OnCourse Golf Nybörjare Billigt

OnCourse S2 Halvset

Plats 5

De bästa nybörjarseten golf för damer 2024

Betyget baserar på varje nybörjarsets funktioner, antal klubbor och pris. Om du inte vet om du skall ha höger- eller vänsterklubbor kan du läsa om det här: Höger eller vänster golfset? För mer detaljerad information om varje nybörjarset, var god läs hela artikeln.

Plats 1

OneSwing Halvset

OneSwing Dam Nybörjarset Golf

Det mest prisvärda nybörjarsetet!

Plats 2

Cobra Fly XL Golfpaket

Cobra Golfset för Nybörjare Dam

Komplett premiumset som kan användas länge.

Plats 3

OnCourse S2 Halvset

OnCourse Golfklubbor för nybörjare dam

Ett billigt standardset, men inte så prisvärt.

Köpguide - att köpa nybörjarset golf

Vi ska i denna sektion av artikeln redogöra för vad man bör tänka på vid köp av ett nybörjarset. Det är viktigt att du får de bästa möjligheterna till bästa möjliga pris. Låt oss nu hoppa in frågorna!

Vad behöver man för att börja spela golf?

När man börjar att spela golf behöver man golfklubbor, en golfbag, en golfhandske, golfbollar och lite peggar. Denna artikel går igenom på vad man främst bör tänka på vid valet av golfklubbor och bag, och vi på Enkalregolf.se rekommenderar ett komplett golfset för nybörjare. Vid val av golfhandske är det bara att köpa en valfri som sitter tajt och bra på handen – det krävs faktiskt ingen större åtanke vid val av golfhandske som nybörjare. När det gäller val av golfbollar, kan det kännas svårt eftersom det kryllar av olika modeller. Priset på golfbollar varierar mellan 100 kronor per dussin och 600 kronor per dussin. Rekommendationen från oss är att välja en golfboll i den lägre prisklassen och som är mjuk.

Hur mycket ska man spendera på ett nybörjarset?

Det är en bra fråga! Det korta svaret är tyvärr att det varierar. Köper man ett dyrare golfset från de välkända golfmärkena är sannolikheten större att man har det längre. Anledningen är att de ofta är av bättre kvalité och även passar medelhandicappare. Nackdelen är att ett golfset då lätt kan kosta över 10.000 kronor – vilket är mycket pengar att lägga på en sport som man inte vet om man kommer fastna för. Vi rekommenderar därför att man köper ett golfset anpassat för nybörjare med en prislapp på omkring 2.000 – 4.000 kronor. Det är en betydligt mer rimlig summa att lägga på en ny sport! Dessutom är de anpassade för nybörjare och fungerar minst lika bra för en höghandicappare.

Vilket varumärke ska jag välja?

Det är såklart frestande att spela med samma golfmärken som proffsen har – men är det värt pengarna? Nej, för de flesta är det inte det. I början av golfkarriären går det minst lika bra att köpa prisvärda golfset från andra varumärken. Några märken som är perfekta för nybörjare är: Wilson, OnCourse och OneSwing.

Vilka klubbor behöver jag i bagen som nybörjare?

Inom golf finns det många olika klubbor: driver, fairwaywoods, hybrider, järnklubbor, wedgar och putters. Enligt golfens regler får du som mest ha 14 klubbor – men för den vardagliga golfspelaren krävs betydligt färre. Vi rekommenderar att man har en driver, minst en fairwaywood eller hybrid, minst tre järnklubbor, en eller två wedgar och såklart en putter. Denna uppsättning ger möjligheten till att utvecklas som golfare, men att man också samtidigt har kul!

Ska man köpa ett halvset eller helset som nybörjare?

Det räcker gott och väl med ett halvset som nybörjare inom golfen. Du innehar ändå inte ännu den precision som krävs för att ha ett helset. Smartast är att köpa 6–7 golfklubbor som du kan ha när du bekantar dig med sporten, och sedan köpa ett helset när du blivit bättre. Man sparar dessutom pengar om man köper ett halvset! Lägg de överblivna pengarna på en lektion istället – en lektion kommer göra mer för din utveckling jämfört med några fler klubbor i golfbagen.

Höger eller vänster golfset?

De allra flesta golfarna har högerfattning på sina golfklubbor. En tumregel är att utgå ifrån om du är höger- eller vänsterhänt. Högerhänta spelar oftast med högerklubbor, medan vänsterhänta spelar med vänsterklubbor. Om du fortfarande är osäker på vilken fattning du ska välja på dina golfklubbor, är det bäst om du provar i verkligheten.

Ska man ha vagnbag, bärbag eller pencil?

Detta val avgörs av din preferens. En vagnbag är svår och jobbig att bära, en bärbag kan både bäras och has på golfvagnen, och en pencilbag är lätt och kan endast bäras. Själv har jag en bärbag, eftersom jag då kan både bära den och ha den på golfvagnen. Väljer du att köpa en vagnbag, bör du införskaffa dig en golfvagn. Vi har faktiskt skrivit en artikel om de bästa golfvagnarna.

Skillnaden på dam och herrklubbor?

Det vedertagna i teorin är såklart att köpa damklubbor om man är dam och herrklubbor om är herr. I praktiken är det dock inte alltid rätt att köpa golfklubbor baserat på kön. Vad kännetecknar då damklubbor?

 • Damklubbor är kortare
 • Damklubbor är lättare
 • Damklubbor är mindre styva i skaftet

 

Är man en lång kvinna med hög svinghastighet, kan herrklubbor vara det bättre valet. Är man istället en kort man med låg svinghastighet, kan damklubbor vara det bättre valet. För pojkar i de lägre tonåren kan även damklubbor vara det bättre alternativet.

Specifikationer & Recensioner - Nybörjarset Golf

OneSwing Halvset Herr & Dam

Beskrivning av nybörjarsetet

Detta nybörjarset golf finns tillgänglig för både damer och herrar – färgen på bagen skiljer sig dock åt något. Golfsetet är det mest prisvärda i bäst i test-undersökningen. Golfsetet är ett helset och kommer med:

 • En fairwaywood 
 • Tre järnklubbor (5,7 & 9)
 • En wedge (SW)
 • En putter
 • En bärbag (svart/röd för herrar och svart/blå för damer)

Recension av golfsetet

✔ Innehåller de viktigaste klubborna för en nybörjare.

✔ Nybörjarsetet har ett mycket rimligt pris.

✔ Finns för både vänster och höger spelare, samt damer och herrar.

✔ Ett nybörjarvänligt golfset.

OneSwing Halvset Nybörjare Golf Bäst i test

Wilson SGI Halvset Herr

Beskrivning av nybörjarsetet

Detta nybörjarsetet finns både tillgänglig för herr och dam, men i olika färger för respektive kön. Golfsetet är ett halvset och kommer med:

 • En fairwaywood
 • Tre järnklubbor (5, 7 & 9)
 • En wedge (SW)
 • En putter
 • En bärbag (svart/röd för herrar och turkos/grön för damer)

Recension av golfsetet

✔ Golfklubborna har förlåtande egenskaper för nybörjare.

✔ En rymlig golfbag med flera förvaringsutrymmen.

✔ Många gillar utseendet på golfbagen.

✔ Bra uppsättning av golfklubbor.

✔ Ett nybörjarvänligt golfset.

Wilson SGI Bästa Nybörjarset Golf

Cobra Fly XL Helset Herr & Dam

Beskrivning av nybörjarsetet

Cobra Fly XL är ett premiumgolfset från det välkända golfmärket Cobra. Golfsetet är ett helset och kommer med:

 • En driver
 • En fariwaywood
 • En hybrid
 • Tre järnklubbor (7, 8 & 9)
 • Två wedgar (PW & SW)
 • En putter
 • Vagnbag (svart/grå för herrar och rosa/vit för damer)

Recension av golfsetet

 ✔Golfklubborna har förlåtande egenskaper för nybörjare.

✔ Ett premiumset med golfklubbor av kvalité som man kan ha länge.

✔ Innehåller alla klubbor man behöver tills man har under 10 i handicap.

✔ Ett nybörjarvänligt golfset.

Cobra Nybörjarset Golf

OnCourse S2 Halvset Herr & Dam

Beskrivning av nybörjarsetet

Detta nybörjarset kommer från ett relativt okänt varumärket, men med en bra prislapp. Detta golfpaket för nybörjare finns för både damer och herrar. Golfsetet är ett helset och kommer med:

 • En driver
 • En hybrid
 • Två järnklubbor (7 & 9)
 • En wedge (SW)
 • En putter
 • En bärbag (svart/vit för herrar och svart/röd för damer)

Recension av golfsetet

✔Innehåller de viktigaste golfklubborna.

✔ En mycket lätt golfbag sett till vikten, vilket gör att man enkelt kan bära den.

✔ Golfklubbor med breda sulor som ska göra de lättspelade. 

OnCourse Golf Nybörjare Billigt

Sammanfattning - Nybörjarset Golf Bäst i Test 2024

Det finns mycket man behöver tänka på för att hitta det bästa nybörjarsetet. Vi har i denna artikel redogjort det viktigaste man bör hålla koll på. Det mest prisvärda och bästa alternativet från svenska återförsäljare vi tagit fram är:

OneSwing Halvset är det bästa nybörjarsetet i golf år 2024 för såväl herrar som damer. Anledningen till denna utnämning är att det är det mest prisvärda, nybörjarvänliga och innehåller det man förväntar sig. Vi tror därför att detta är ett utmärkt golfset för nybörjaren.