10 "Must-Haves" i bagen 2023

10 saker man måste ha i golfbagen

Vad har du i din golfbag? Kanske det ligger ett par bollar längst ned, några slumpmässiga klädesplagg och en banan du glömt äta. Efter många år av golfande så kan vi berätta att det finns ett par saker varje golfare bör ha med sig i sin golfbag för att underlätta golfen för dig, vare sig det handlar om att ha med sig en regnhandske i beredskap för det värsta tänkbara för en golfare, eller en line-penna för att snygga till din putting statistik. Här kommer en lista av 10 “Must-Haves” i bagen vi på Enklare Golf tagit fram för att göra din golfrunda med njutbar och att ta din golf till nästa nivå.

1. Wilson Staff Regnhandske - Par

Wilson Staff Regnhandske - Par​

Svenskt sommarväder är tyvärr en verklighet vi lever i. Solsken ena minuten, och regn andra. Hur många gånger har det inte hänt att man är halvvägs in i sin golfrunda med en läderhandske på handen och regnet börjar ösa ned i kontrast till solskenet som just var. Läderhandsken du har på handen blir inte bara blöt och hal mot greppet på dina klubbor, utan den förstörs även om den används i regn. Om läderhandskar används i regn kommer de att gå sönder betydligt snabbare. Lösningen på detta och räddaren i nöden är Wilson Staff Regnhandske. Med hjälp av mikrofiber materialet primium Clarino 8080 som Wilson staff har tagit fram till denna regnhandske så ger regnet en gynnande effekt då greppet du får med handsken blir bättre ju blötare den är. Allt för många golfrundor bli lidande av hala grepp på grund av regnet och därför är denna regnhandske en absolut nödvändighet för alla golfare.

2. Gorilla Gold Golf Grip-Enhancing Reusable Towel

Gorilla Gold Golf Grip-Enhancing Reusable Towel

Varför bör man rengöra sina grepp på klubborna?

Det kan verka vara en ganska poänglös och tråkig aktivitet, men i själva verket så gör rena golfgrepp mer än man skulle kunna tro för ens spel. Om din golfhandske har smutsfläckar på sig, eller är svarttonad på vissa områden så är oddsen att dina grepp är smutsiga och kräver en rengöring för att komma tillbaka till nyskick och ge dig ett stadigare grepp när du slår. Tourproffsen byter sina grepp ungefär varannan månad för att se till att slitaget på greppen inte resulterar i att de blir “hala” i handen på de. Oavsett du tänkt dig att bli golfproffs eller inte, så kan ett byte av grepp varannan månad verka smått överambitiöst. Därför är Gorilla Golf Golf Grip-Enhancing Reusable Towel den perfekta lösningen. Utöver detta så stöter den bort fukt från greppen, vilket både ger dig bättre grepp om klubban, men gör även så att dina grepp håller längre.

3. Soft Spikes Golf Ball Alignment Tool

Soft Spikes Golf Ball Alignment Tool

Du kanske sett att visa golfare har ett streck ritat på sina bollar. Det kallas att “lina” sin boll, och är till för att hjälpa dig att sikta in dig på en linje du vill ta när du puttar. Många gör misstaget i puttningen att de bestämmer sig för ett sikte när de läser putten, men sedan när de står över bollen för att putta så siktar de inte som de tänkte sig att de skulle göra när de läste putten. Detta leder till att du kompenserar för detta i tillslaget på bollen som i sin tur leder till flera problem. Det är inte allt för ovanligt att du sätter en dålig rull på bollen då, men framför allt så får du ett icke konsekvent tillslag på bollen. De flesta tourspelarna, collegespelarna och Tiger Woods han själv använder sig av en line på bollen när de puttar. Tiger Woods använde sig av en line på bollen under hans 281 veckor som världsetta. Därför är Soft Spikes Golf Ball Alignment Tool ett mycket bra sätt att få en rak linje på bollen genom att sätta bollen i behållaren och rita linjen med markern (Gjord för att rita på golfbollar) som följer med.

4. Impact Tape OneSize

Impact Tape för golfklubbor

Impact Tape hjälper dig att se var på bladet du träffar bollen. Du sätter på lappen på klubbans clubface likt en klisterlapp, och kan börja slå direkt. Detta kommer ge dig en tydlig bild för vart på bladet du träffar bollen. Liksom man vill hoppa i mitten av en studsmatta för att hoppa som högst, så vill man träffa bollen i mitten av klubbhuvudet för att bollen ska flyga som längst. Dessa lappar används av flertalet tränare ute på PGA-Touren och DP World Tour i syfte att se vart koncentrationen av bollträffen sitter på bladet. Vi på Enklare Golf har testa dessa under en period och kommit fram till att det är ett ypperligt sätt att lokalisera din bollträff, då de är enkla att klistra på bladet och lika enkla att ta av utan att lämna något sorts märke på klubban. Perfekt att använda under din vinterträning för att höja ditt spel inför nästa golfsäsong. Därför anser vi detta vara en “Must-Have” i bagen.

5. Masters Superlite Ball Retriever - 3m

Masters Superlite Ball Retriever - 3m

Går du någonsin längs med vattenkatten på golfbanan och tittar ned på alla bollar som ligger längs med? Det kanske händer att du går till kanten och försöker nå den där bollen du siktat in dig på med hjälp av en av dina klubbor. Kanske den är för långt bort för att nå och du sätter dig i fara för att hamna i vattnet själv för att nå bollen. Denna bollhåv är lösningen på dina problem, och mest troligt vinsten av så många bollar. Dess lätta vikt och robusthet gör den till det perfekta verktyget att “fiska upp” alla bollar du ser längs med vattenkanten. Ett ypperligt sätt att “gå plus” under dina rundor.

6. Tvåsidig Rengöringsborste

Tvåsidig Rengöringsborste för golfklubbor

Smuts på klubbhuvudet leder till slitage på klubban, en högre launch av bollen med mindre spin, och därmed kortare slag som inte biter fast i green. Något som de flesta inte tänker på är hur smuts på klubban påverkar riktningen av slaget. Då golf är en sport av liten marginal så kan minsta bit av smuts på klubban skicka ut bollen i en annan riktning än den som var tänkt. Därför är denna tvåsidiga rengöringsborste ett smidigt verktyg som du enkelt hakar fast till bagen och kan rengöra klubban med mellan slagen.

7. Wilson Staff Vinter Tumvantar - Vinter Golfhandskar

vinterhandskap för golf av wilson staff

Dessa vinterhandskar från Wilson är till för att hålla dina händer varma mellan slagen. Genom det kalla klimat vi har i Sverige så tror jag nog att de flesta av oss har spelat golfrundor där vi gått runt med händerna i fickorna och huttrat. Under både morgonrundor och kvällsrundor så kan man åka på den svenska kylan nästan året runt. Då är dessa vinterhandskar från Wilson perfekta att ha i bagen.

8. Wilson Staff ECO Beanie

grå golfmössa av Wilson staff

Liksom ett par vinterhandskar är en nödvändighet så är en mössa att ha under de kyligare golfrundorna det. Denna golfmössa från Wilson hjälper dig att hålla öronen varma i kylan i stil.

9. Champ Helix Golfspikar

mjuka golfspikar för golfskor

Har det någonsin hänt dig att du tappar greppet om marken under en sving och “halkar”? Kanske har dina spikes på skorna gått sönder eller slitits ned. Det är inte allt för kul att behöva spela klart en runda med skor vars spikes har gått sönder. Då kan det vara en bra idé att ha med sig ett par spikes i reserv utifall att dina skulle gå sönder. Det tar mindre än 30 sekunder att byta och kan vara avgörande för rundan. Dessa spikes från Champ är både prisvärda, slittarka och passar till alla golfskor med softspikes undertill.

10. Champ Dual Golf Brush 2 Golf Spikes Brush

en tvåsidig golfborste för rengöring

I fortsättning av temat att hålla spiksen under dina golfskor i bra skick så blir den sista produkten en rengöringsborste för sulan av dina golfskor. Varesig du har softspikes eller ej så hamnar det alltid smuts under golfskorna som påverkar ditt grepp om marken. I det fallet kan det vara bra att ha en borste som du kan sätta på bagen för att rengöra dina sulor när det behövs. Bra grepp till marken är viktigt när du spelar på banan och därför anser vi denna rengöringsborste från Champ vara en “Must Have” i bagen.

Gillade du denna artikel?

Dela
Dela

Golfcitat

"There is no such thing as a natural touch. Touch is something you create by hitting millions of golf balls."

Handplockade relaterade artiklar

Vi finns även på...