Bästa Golf Resefodralen 2023 - Bäst i Test

Resefodral golf - bäst i test

Är det snart dags för en golfresa? Du vill naturligtvis ta med dina egna golfklubbor och det på ett säkert och bekvämt sätt. För att hålla dina golfklubbor säkra på resan behöver du ett bra golf resefodral som motstår vårdslös hantering av bagagehanterare. Det är tyvärr inte helt osannolikt med skadade golfklubbor efter en flygresa. 

Som tur har vi undersökt diverse resefodral och kunnat välja ut de allra bästa golf resefodralen. Jag har även egen erfarenhet av resefodral, då jag själv äger fyra resefodral och har spelat golf i över tio länder. Faktorer vi tagit hänsyn till vid betygsättningen av golf resefodral är pris, funktionalitet och skydd. Undersökningen har inkluderat såväl premiumfodral som standardfodral. Låt oss nu presentera de bästa golf resefodralen år 2023! 

Slutsats – De bästa resefodralen golf

Mest prisvärda

Nordifa Travel Cover Pro

Nordica Bästa Golf Resefodralet

Prisvärt alternativ som klart får godkänt!

Generellt Bäst

BIG MAX Atlantis Travel Cover

Golfresefodral mars 2023 - Bäst i Test

Robust alternativ som gör att golfklubborna är säkra!

Bästa Dyra

Kube Travel Resebag

KUBE Golfresebag Resefodral Golf är ett mycket tåligt alternativ

Otroligt tåligt resefodral med unika egenskaper!

Masters Resefodral Golf Billig

Masters Resefodral

Plats 4
Travelgear Resefodral Golf

Travelcover Golfgear

Plats 5
Plats 6
Titleist Resefodral Golf

Titleist Travel Cover

Plats 7
Inesis Golf Resefodral

Inesis Golfresefodral

Sämst

Alla orkar naturligtvis inte läsa hela artikeln eftersom den är djupgående och omfattande… Vi har därför ovan kort summerat de bästa resefodralen från undersökningen. De viktigaste faktorerna för oss har varit funktionalitet, skydd och pris.  

För mer detaljerad information om varje resefodral, var god läs hela artikeln. 

Recensioner av de bästa golf resefodralen - Bäst i Test

NordicaGolf Travel Cover Pro

Beskrivning av vara

Du reser bekvämt och enkelt med NordicaGolfs Travel Cover. Golf resefodralet är tillverkad av vattentät nylon och med vaddering för att skydda dina golfklubbor. Den styva ramen gör resväskan mer stabil och skyddar golfklubborna bättre. Hjulen är anpassade för mjuk rullning och de vadderade axelremmarna gör golf resefodralet bekvämt att bära. Resefodralet golf är även utrustad med en extra ytterficka för förvaring av skor.

Mått: ca 38 x 24 x 130 cm

Utvärdering och analys

Travel Cover från NordicaGolf är ett enkelt men prisvärt fodral. Du får de egenskaperna man behöver – till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Ett mycket bra alternativ för dig som önskar ett funktionellt golffodral och reser några gånger per år.

Dessa egenskaper hos NordicaGolf Travel Cover i relation till dess pris är anledningen till att detta resefodral är mycket prisvärt:

• Fodralet har vaddering och en styv ram för att skydda klubborna.
• Den har hjul som gör det enklare att transportera den. Det finns golf resefodral som inte har hjul, utan som måste bäras vilket kan bli jobbigt.
• Resefodralet har dessutom vadderade axelremmar som gör det bekvämare att bära den.

Nordica Bästa Golf Resefodralet

BIG MAX Atlantis Resefodral

Beskrivning av vara

BIG MAX Reseskydd är lämpad för alla som behöver skydda sina resväskor under resor. Resefodralet är enkelt, slitstarkt och lättanvänd. Resefodralet är även praktisk med sina skatehjul.

En annan fördel med BIG MAX Resefodral är de justerbara väskfästen, vilket möjliggör för anpassning av resefodralet för att passa olika storlekar av golfbagar. Det extra förvaringsfacket som den har ger också extra utrymme att förvara golfskor och regnställ.

Mått: ca 25 x 30 x 125 cm

Utvärdering och analys

Anledningen till att BIG MAX Golf Resefodral kommer på andra plats är att det är ett robust och lättanvänt fodral. Den är dessutom väldigt praktiskt med sina skatehjul, justerbara väskfästen och det extra förvaringsutrymme. Detta gör att produkten lämpar sig för både hobbygolfare som proffesionella.

Golfresefodral mars 2023 - Bäst i Test

Kube Travel Resebag

Beskrivning av vara

Detta golf resefodral är mycket unikt! Det är ett mycket tåligt resefodral för golfbagen, men den går även att fällas ihop till en portabel rullväska med måtten 23 x 33 x 38 cm. Det innebär att förvaringsytan som golf resefodralet kräver är minimal. Den har även ett robust skal som verkligen skyddar dina golfklubbor. Dessutom har den två hjul och två spännband som håller golfbagen i sin position. 

Mått: ca 37 x 33 x 132 cm 

Utvärdering och analys

Funktionen att kunna fälla ihop golf resefodralet till en liten rullväska är ganska fantastiskt! Utöver den coola funktionen är detta resefodral verkligen robust och klarar av en och annan vårdslös hantering av en bagagehanterare. Detta är ett alternativ att rekommendera om man har en hög budget! 

KUBE Golfresebag Resefodral Golf är ett mycket tåligt alternativ

Travelcover with Wheels - Golfgear

Beskrivning av vara

Det både kvalitativa och prisvärda resefodralet är en produkt av Golfgear. Golffodralet har två hjul, ett stabilt handtag och en axelrem. Det går därmed alldeles utmärkt att bära eller dra fodralet. 

Resefodralet har extra foder/vaddering på toppen och en förstärkt botten för att ge det bästa skyddet för dina golfklubbor. Golffodralet har även ett ytterfack för skor, kläder eller bollar och en ficka för namn- och adresslappar. 

Den går att köpa i flera olika färger. 

Mått: ca 50 x 50 x 150 cm 

Utvärdering och analys

Detta alternativ liknar Nordicagolfs resefodral med i princip samma egenskaper. Den har god funktionalitet i form av hjul, vadderade axelremmar och ett stadigt handtag, men även viktigast av allt – bra skydd. Travelcover with Wheels kommer dock med en något högre prislapp jämfört med Nordicagolfs. 

Travelgear Resefodral Golf

Cobra Golf Resefodral

Beskrivning av vara

Cobra Resefodral med hjul ger dina golfklubbor skydd och en bekymmersfri resa mot golfäventyren. Cobra har designat fodralet läckert med den vita och svarta kombinationen. Resefodralet är gjord av ett slitstarkt material. Dessutom har den två remmar inuti som säkerställer att golfbagen hålls på plats.

Det finns även en stor ficka med dragkedja på utsidan ger möjlighet till extra förvaring (t.ex. golfskor). Golffodralet kan även bäras med remmarna, som gör det enklare vid lastning. Såklart har fodralet även två hjul som underlättar vägen från taxin till check-in disken.  

Mått: ca 33 x 39 x 138 cm 

Utvärdering och analys

Cobra Resefodral med hjul gör att dina golfklubbor reser tryggt och att de kommer fram oskadda. Den är även designad med egenskaper som förbättrar funktionaliteten. Cobra fodralet är även väl designad som gör den snygg att resa med. En mycket bra premiumväska till ett möjligen något för högt pris. Perfekt för dig som reser mycket! 

Cobra Resefodral Golf

Titleist Players Travel Cover

Beskrivning av vara

Titleist Players Travel Cover är ett mycket stilfullt alternativ som gör att du reser med klass. Golf resefodralet har inline-hjul som lätt rullar över alla typer av ytor. Den har även två handtag som gör det enklare att lyfta den. Titleists golf resefodral har även in- och utvändiga remmar som fäster golfbagen stadigt i fodralet.  

Mått: ca 41 x 33 x 130 cm 

Utvärdering och analys

Titleist Players Travel Cover är väl designad och är estetisk tilltalande. Varumärket höjer även metavärdet och gör att du reser med stil. Om du har Titleist klubbor är detta resefodral mycket tilltalande. Den har även många praktiska egenskaper som gör att dina golfklubbor kommer fram helskinnade. Prislappen är högre, även om funktionaliteten inte är extraordinär. Du betalar för varumärket – men du kommer resa med som ett tourproffs! 

Titleist Resefodral Golf

Inesis Resefodral Golf

Beskrivning av vara

Inesis Resefodral Golf är ett mycket billigt resefodral. Det billiga alternativet innehar inte några hjul, så du måste bära fodralet.  

Mått: ca 62 x 10 x 135 cm 

Utvärdering och analys

Inesis Resefodral Golf är ett mycket billigt alternativ som saknar hjul. Detta alternativ kan vara bra för dig som vill komma billigt undan. Risken för att golfklubborna skadas är dock högre jämfört de andra alternativen. 

Inesis Golf Resefodral

Vad bör man tänka på vid köpa av resefodral golf?

Funktioner

Vissa funktioner är nödvändiga för en bekväm resa. Den egenskapen vi prioriterar högst på ett resefodral är hjul. Andra egenskaper önskvärda egenskaper kan vara en extra ficka på utsidan för golfskorna eller inner remmar som stabiliserar golfbagen. 

Skydd

Att golfklubborna kommer fram helskinnade är mycket viktigt. Det finns olika typer av skydd på golf resefodral. Ett alternativ är ett fodral med en vadderad topp som skyddar mot hårda smällar. Det säkraste skyddet är dock hard-top som är ett skal vid toppen. Golf resefodralet Kube Travel Resebag har ett hard-top fodral och är en produkt med bra skydd. 

Pris

De olika golf resefodralen vi har presenterat idag ligger i ett brett prisspektrum. Den billigaste börjar omkring 400 kronor, medan den dyraste kan kosta 3000 kronor. Vi rekommenderar ändå att lägga minst 600–700 kronor på ett resefodral, eftersom sannolikheten att klubborna anländer hela är större. Det är dessutom en engångskostnad, då man kan använda samma resefodral i flera år. 

Golfresa till Frankrike

Vanliga frågor om att resa med golfbag

Du kanske undrar...

Vad kostar det att flyga med golfbag? Hur mycket får en golfbag väga på flyget? Det är bra frågor – men det beror på vilket flygbolag man reser med. Vi har generaliserad lite nedan som i alla fall ger dig ett hum. 

Kostnad & Regler - Flyga med golfbag

Kostnaden för att ta med en golfbag på flyget beror på flygbolag och destination. Hos vissa flygbolag kan man substituera en vanlig incheckad väska mot en golfbag. Om din biljett istället inte inkluderar specialbagage kan du räkna med omkring 350–500 kronor per resväg. Kolla dock specifikt med ditt flygbolag! Den tillåtna vikten för golfbagar brukar ligga mellan 15 och 23 kg beroende på flygbolag.  

Ibland måste man även ansöka om att få ta med en golfbag i god tid innan resan och få begäran godkänd. Det gäller att noga läsa flygbolagets regler kring specialbagage för att undvika problem på flygplatsen eller onödiga straffavgifter. 

Resa med golfbag - SAS

Många från Sverige väljer att flyga med Scandinavian Airlines och vi presenterar därför deras regler för specialbagage. SAS är förhållandevis generösa när det gäller specialbagage då man har möjlighet att byta ut sin vanliga incheckade väska mot en golfbag. Du som Eurobonus Silver eller högre har dessutom möjligheten att ta med två incheckade väskor utan kostnad vid SAS Go. Då kan du ha en vanlig incheckad väska och en golfbag!

’’Sportutrustning, upp till 23 kg, ingår utan extra avgift om den omfattas av tilldelningen av incheckat bagage som ingår med din biljett. I annat fall måste du betala för extra bagage.

Golfutrustning definieras som en golfbag. Den får innehålla en uppsättning golfklubbor, golfbollar, peggar och ett par golfskor.’’- SAS.se Specialbagage (2022)

Att resa med golfbag på flyg

Sammanfattning - Bästa Resefodralet Golf 2023 (Bäst i Test)

Vi har idag undersökt flera olika golf resefodral utifrån olika parametrar. Egenskaper, skydd och pris har lagt grund för betygsättningen. Undersökningen har visat att priset för ett bra resefodral börjar på ungefär 600 kronor. I denna prisklass får du ett golf resefodral som har goda egenskaper som t.ex. hjul och vaddarade toppar för att erbjuda gott skydd.  

Vinnaren av årets bäst i test är Nordica Resefodral Pro – främst p.g.a. sitt låga pris tillsammans med grundläggande funktionalitet. 

Vi har nedan rangordnat de bästa golf resefodralen 2023 i placeringsordning: 

  1. Nordica Resefodral Pro
  2. BIG MAX Atlantis Resefodral
  3. Kube Travel Resefodral 
  4. Travelcover with Wheels 
  5. Cobra Golf Resefodral
  6. Titleist Players Travel Cover 
  7. Inesis Golfresebag 

Gillade du denna artikel?

Dela
Dela

Golfcitat

"There is no such thing as a natural touch. Touch is something you create by hitting millions of golf balls."

Handplockade relaterade artiklar

Bästa Puttingmattan 2022 – Bäst i Test & Köpguide

Visste du att nästan 40% av dina slag är puttar? En puttingmatta är det perfekta träningsredskapet för alla golfare som önskar att förbättra puttningen.

Bästa Golfkikaren 2022 – Bäst I Test

En golfkikare är ett måste för varje golfare om man vill ta nästa steg mot ett lägre handicap. Det finns många fördelar med att ha en golfkikare!

Vi finns även på...