Billiga Golfklubbor 2023 - Jämförelse & Alternativ

Golfklubbor uppfattas ofta som dyra! Det är också vanligtvis fallet, men i denna artikel ska vi ta fram några riktigt billiga golfklubbor. Ordet billigt kopplas dock ofta med dålig kvalité – men är dessa golfklubbor dåliga? Det korta svaret är nej, dessa golfklubbor är absolut inte dåliga. Naturligtvis är golfklubborna från de välkända märkena bättre – men är de värda det höga priset? Det beror på! Men låt oss nu visa några av de billigare golfklubborna på marknaden.

Detta inlägg innehåller annonslänkar för Nordicagolf.

billiga golfklubbor - jämförelse av alternativ

Vem bör köpa billiga golfklubbor?

Det är naturligtvis en individuell prioriteringsfråga – men för hög- och medelhandicapparen kan det vara ett bra alternativ.  Du spelar antagligen golf för nöjets skull, och då kanske det inte är aktuellt att spendera upp emot 30 000 kronor på ett helset. Vi brukar ofta säga en duktig golfare inte är bättre på grund av golfklubborna, utan förmågan att svinga och träffa bollen. Om du däremot är låghandicappare eller elitsatsande avråder vi dig från dessa golfklubbor, men för den vardagliga golfaren är dessa alternativ nog bättre än 30 år gamla golfklubbor från förrådet.

Billiga drivers

Den nyaste drivern från till exempel Titleist, Taylormade och Callway kostar vanligtvis 5 000 – 6 500 kronor. De billiga driver-alternativen som visas nedan börjar från 999 kronor.

Wilson SGI Driver är skapad för såväl nybörjare som de medelmåttiga. Driver har ett stort 460cc huvud med teknik som ökar stabiliteten och genererar hög launch. Detta för att även vid felträffar producera längd i slagen. Drivern har 10,5° loft, vilket ofta är standard på herrdrivers. Drivern kommer med ett lätt grafitskaft. Enligt Wilson själva, erbjuder Wilson SGI Drivern mycket bra värde för pengarna och bra prestanda.   

Acer XV Titanium Driver har ett klassisk utseende med ett lätt driverhuvud i titan för att skapa maximal hastighet. Drivern har många olika tekniska egenskaper som Power Chamber sole, Gravity Port and CNC milled crown. Dessa ska i sin tur förbättra energiöverföringen till bollen, möjliggöra viktjusteringar och reducera vikten på drivern. Golfklubban kan köpas i en mängd olika loft för att passa olika spelare.

Billiga järnklubbor

De nyaste järnseten från till exempel Titleist, Taylormade och Callway kostar vanligtvis 9 000 – 13 000 kronor. De billiga järnset-alternativen som visas nedan börjar från 2 795 kronor.

Dynacraft Prophet CB Järnset kommer med hela 8 klubbor – från järn 4 till sand wedge. Järnklubborna har en smidd träffyta som ökar bollhastigheten, och tyngdpunkten är låg. Målet med detta är längre och rakare slag! Golfklubborna är stark loftade, men med dagens lätta och hög launchande skaft fungerar det bra. De själva marknadsför järnsetet till de flesta golfarna som söker prestanda och kontroll.

Med OneSwing Single Length Järnset får du använda dig av samma teknik som världsstjärnan Bryson DeChambeau – alltså att alla klubbor i setet är lika långa. Tanken är att du ska kunna spela bättre eftersom du inte behöver göra några sving justeringar beroende på järnklubba. Alla järn i setet har längden av en standard järn 7:a. Loften på klubborna är därför justerade för att fortfarande få jämna längd mellanrum. Enligt de själva, är järnsetet designat för att passa det bredaste utbudet av golfare och göra deras spel bättre och mer konsekvent!

ERG V2 Forged Iron Set är skapade för att erbjuda jämn längd, men också förlåtelse. De smidda V2-järnen ska vara välbalanserade mellan att producera längd, förlåtelse och precision. Designen på bladet är simpelt och klassiskt. Järnsetet levereras med True Temper Dynamic Golf-skaft, vilket är något positivt eftersom de skaften även används på touren.

Billiga wedgar

De nyaste wedgarna från till exempel Titleist, Taylormade och Callway kostar vanligtvis 1 400 – 1 700 kronor. De billiga wedge-alternativen som visas nedan börjar från 495 kronor.

Professional Open Series 690 wedge-serien har en unik sula och beprövad bounce-design för att ge möjligheten att slå från alla lägen. Wedgen har ett klassiskt utförande och i wedge-serien hittar du flera olika loft. Något intressant är att de erbjuder en wedge med 68° loft och 0° bounce – perfekt för att slå floppen!

Acer XB Satin Wedgen kombinerar tradition, skönhet och elegans från historien. Wedgen är av klassisk form med en tunn topplinje, minimal offset och smal sula. Klubban är anpassad för maximal spelbarhet som möjliggör slag från olika situationer. Utbudet på loft är också stort – det finns så många som 8 olika loft att välja mellan.

Billiga puttrar

De nyaste puttrarna från till exempel Titleist (Scotty Cameron), Taylormade och Callway (Odyssey) kostar vanligtvis 2 500 – 4 500 kronor. De billiga putter-alternativen som visas nedan börjar från 419 kronor.

Wilson SGI Putter Men är en häl/tå-viktad putter med markerad siktlinje, vilket hjälper till mot en mer konsekvent uppställning och sikte. Bladet är även anpassat för att ge en jämnare rullning vid felträffar. Puttern är mattgrå för att göra den mer tilltalande.

Bionik 504 är en hälskaftad putter med egenskaper som gör det enklare att sikta. Puttern har även en låg tyngdpunkt för att göra puttningen mer förlåtande. Den röda och svarta färgblandningen på halvmåne huvudet gör den tilltalande.

Sammanfattning: Billiga Golfklubbor - Jämförelse & Alternativ

Billigare golfklubbor passar många golfare, om än inte alla. Som du sett i artikeln finns det flera alternativ på golfklubbor i den lägre prisklassen. I vissa fall kan priset vara en 1/5 jämfört med de ”vanliga märkena” – men skiljer prestandan verkligen så mycket? Om du spelar golf för nöjets skull och de få slagen som man kanske tappar inte är värda 20 000 kronor extra – då kan billiga golfklubbor vara något för dig!

Vill du läsa mer?