Blogg: Golftävling i Katrineholm

Dagen innan golftävlingen

Nästan exakt ett år sedan idag var vi iväg på golftävling i Katrineholm. Anledningen att jag nu skriver om denna tävling ett år senare är för att den är extra minnesvärd. Vi åkte bil ner från Stockholm direkt till inspelet. Vädret var underbart – 30 grader och sol. Egentligen för varmt för golf, men den första riktiga värmen på året skall man ej klaga på. Katrineholms golfklubb är verkligen en trevlig klubb!

På inspelet kändes spelet inte riktigt helt rätt, men det viktiga är ju att planera morgondagens spel. Min förberedelse på inspelsvarven består såklart av att skriva anteckningar med målet att lära känna banan. Det jag antecknar är den optimala landningsytan från tee och bestämmer ungefärligt morgondagens klubbval. Man vill dels ge sig en bra längd in till hål, men även inte att ta för många risker. Väl vid green markerar man pin-placeringarna, greenens lutning och vart man vill hamna till respektive pinne. En hyfsat simpel rutin, fast effektiv!

Katrineholms Golfklubb
Packning
Föregående bild
Nästa bild

Tävlingsdagen & Resan hem

Vi bodde på Best Western Hotel Statt i Katrineholm. Hotellet var helt klart godkänt och jag blev faktiskt förvånad över den goda frukosten. Sedan vid 08:00 var vi åter på väg ut till golfbanan. En kort uppvärmning och sedan ut för att spela årets första tävling. Första hålet kändes bra, nästan birdie. Sen satt spelet riktigt bra och efter 12 hål låg jag redan 6 under par. Två klantiga bogeys in och jag kunde signera mitt scorekort på 68 slag. Jag var då i delad ledning! Som tidigare nämnt var det 30 grader, sol och ingen vind. Under de första hålen av andra rundan började man till och med att må dåligt, men det vara bara att kämpa igenom även dessa 18 hål. Tyvärr tappade jag lite momentum och sköt 73 slag.

Det blev en andra plats på 3 under par. Jag var mycket nöjd, då det var årets första tävling. Sedan var det åter hem mot Stockholm. En mycket fin kvällskörning genom Södermanlands landskap tills växellådan gick sönder. Vi blev strandade på påfarten till E4:an… Det löste sig genom att föräldrarna kom och bogserade oss till verkstaden och sedan körde hem oss. Det blev en dyr resa – men golftävlingen i Katrineholm blir ett minne för livet!

Best Western Hotel Statt
Strandade på E4:n
Föregående bild
Nästa bild

Tack!

Hoppas att gillade att läsa detta blogginlägg! Det är lite av ett nytt koncept att skriva dessa, men det är roligt att anteckna sina minnen på detta vis. Det kommer troligtvis bli fler. Allt gott!

Gillade du denna artikel?

Dela
Dela

Golfcitat

"There is no such thing as a natural touch. Touch is something you create by hitting millions of golf balls."

Handplockade relaterade artiklar

Utsikt över bergen från golfbanan

5-stjärnigt golfresort på Sardinien – Puntalida

Puntaldia Golf Club ligger på Sardinien och är helt oemotståndlig på alla sätt. Banan går genom frodig grönska och är omgiven av palmer. Den är byggd i ett naturligt paradis som sträcker sig längs kusten, där du kan spela en golfrunda i en otrolig miljö mellan hav och himmel, inbäddad mellan vikar.