Golf på TV 2022 - Vilken kanal?

Se PGA touren på TV t.ex. John Deere Classic

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Vilken golfkanal ska man välja? Det finns flera olika alternativ att se golf på, men vilken tv-kanal/hemsida man ska välja beror på vilken tour du vill se. En annan parameter är vilket språk du önskar att kommentatorerna ska tala. De tre tv-kanalerna eller hemsidorna vi rekommenderar att kolla på golf är:

 • V Sport Golf
 • Discovery
 • Golf.tv

 

I denna artikel (Golf på TV) klargör vi information om de olika alternativen, så att du kan välja den tv-kanal eller hemsida som passar dig bäst!

Innehållsförteckning

 • De olika alternativen
 • När brukar golfen sändas
 • Sammanfattning

Alternativ 1 - V Sport Golf

Om kanalen

V Sport Golf är en tv-kanal som direkt sänder golf på TV och även online via Viaplay. Sändningarna är från Europa- och LPGA-touren, Ryder Cup och majors*. Det enda du inte får tillgång till är PGA-touren. En faktor du bör ha koll på här är att DP World Tour (Europatouren) oftast sänds dagtid, då majoriteten av tävlingarna spelas i vår tidszon. Jämför man med PGA-touren, spelar de på kvällen och natten (svensk tid) eftersom tävlingarna spelas i Amerika. Ha även i åtankte att allt fler i världstoppen prioriterar PGA-touren. 

Allt är naturligtvis inte dåligt med V Sport Golf – något omtyckt som de sänder är både Ryder Cup och majors. Majors är definitivt en höjdpunkt på golfåret och är de mest spännande tävlingarna där hela världseliten deltar. Du får även LPGA-touren där du får se de främsta damerna i golfvärlden som systrana Korda, Lexi Thompson och Ko.

Pris för V Sport Golf

Vill du köpa denna tjänst hos Viaplay så kostar det hela 449 kronor per månad för att få tillgång till all golf inklusive majors. Nöjer du dig utan majors så landar kostnaden på 329 kronor per månad.

Du får även tillgång till en massa andra sportsändningar, filmer, serier och barninnehåll. De andra sändningarna kanske också är av intresse eller för någon annan i familjen. Om du redan har ett TV-abonnemang hos till exempel Telia eller Boxer så kan du lägga till V Sport Golf för 129 kronor per månad.

Golf på TV - Se professionell golf live

Alternativ 2 - Discovery

Om kanalen

Discovery har från och med år 2022 tagit över sändningsrättigheterna för PGA-touren. Det betyder att Discovery är den enda svenska tv-kanalen att sända golf från PGA-touren. Genom Discovery+ får du möjligheten att följa hela PGA-touren.

Huvudsändningarna sänds även från Eurosport 2, och om huvudsändningarna räcker så Eurosport 2 är ett alternativ. Många har redan Eurosport 2 i sitt abonnemang därför rekommenderar vi dig att kolla om du också har det. En nackdel med att se golfen via Discovery är att du missar majors, Ryder Cup och den svenska Europa Tourtävlingen.

Pris för V Sport Golf

Priset för att se golf på Discovery är 179 kronor per månad. Det är något lägre än vad C More kostade. Kommentatorerna är dock de samma som på C More Golf, alltså de omtyckta golfexperterna Wille Schauman och Mats Hallberg.

Se PGA touren på TV t.ex. John Deere Classic

Alternativ 3 - GOLFTV

Om kanalen

På GOLFTV får du se PGA-touren live genom deras tjänst Featured Groups. Det är en livesändning från två högprofilerade grupper under deras 18-hålsrundor. De erbjuder även utvalda sändningar från Ladies European Tour. Köper du GOLFTV Pro Pass får du även tillgång till utvalda sändningar från Korn Ferry Tour.

Något annat intressant för golfälskaren är att du får tillgång till serien: My Game: Tiger Woods. Denna serie består av 12 exklusiva avsnitt av Tiger Woods spel och mentala tankar.

Pris för V Sport Golf

Kostnaden för GOLFTV Live Pass är 6,99 dollar per månad. Vill du även se till exempel Korn Ferry Tour behövs Pro Pass som kostar 9,99 dollar per månad. Vid innehav av Pro Pass får du även se deras PGA Tour Featured Holes – som sänder live från några få ikoniska golfhål.

Golf på TV idag? & Golf TV-tider?

Golftävlingar brukar spelas torsdag till söndag. Generellt sänds PGA touren på kvällen/natten svensktid och DP World Tour/Europatouren på dagen. Svaret beror dock helt på vilken TV-kanal eller tjänst du kollar via. Vi rekommenderar därför dig att klicka på det bolag du tittar via i listan nedan. På det sättet får du de exakta och aktuella tiderna!

 • V Sport Golf – Europatouren, LPGA & Majors m.m.
 • Discovery – PGA Touren m.m.
 • GOLFTV – PGA Touren, Ladies European Tour & Korn Ferry Tour m.m.
Major TV Tider Golf

Sammanfattning - Golfvagn bäst i test

Det finns flera olika alternativ att se golf på tv. Olika TV-bolag har olika rättigheter. Som artikeln redogör beror det på vad du vill se och betala.

 • V Sport Golf för Europa- och LPGA-touren, Ryder Cup och majors. Pris från 129 kronor per månad.
 • Discovery för att se den exklusiva svenska sändningen från PGA-touren. Pris från 179 kronor per månad.
 • GOLFTV för att se utvalt innehåll från PGA touren samt se Tiger Woods exklusiva serie. Pris från 6,99 dollar per månad.

Gillade du denna artikel?

Dela
Dela

Golfcitat

"There is no such thing as a natural touch. Touch is something you create by hitting millions of golf balls."

Handplockade relaterade artiklar

Vi finns även på...

2 svar

 1. Tack så mycket för hjälpen! Jag visste inte att GOLFTV fanns… det verkar vara ett prisvärt alternativ.

  Är lite sugen på den – har ni någon erfarenhet av den?

  Mvh Edvard

  1. Kul att artikeln hjälpte!

   Jag har tidigare abonnerat på GOLFTV. Det är ett billigt alternativ och passade mig bra, då jag inte hade mycket tid att kolla. Du får ju bara se utvalda grupper men det räckte för mig.